Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Klaus Obermaier, instalații artistice și spectacole digitale interactive la Centrul de Interes din Cluj-Napoca

Klaus Obermaier, instalații artistice și spectacole digitale interactive la Centrul de Interes din Cluj-Napoca

Rezultatul colaborării artistului austriac Klaus Obermaier cu studenți de la programul de master Digital Interactive Arts din cadrul Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, va fi prezentat pe 15 aprilie în spațiul expozițional Centrul de Interes.

Expoziția „INTERACTIVIUM” poate fi vizitată doar pe 15 aprilie, începând cu ora 20:00, în spațiul din strada Fabrica de Chibrituri 9A. Accesul este liber.

Aspectele interacțiunii, explorate în expoziție

„INTERACTIVIUM” este o expoziție care cuprinde mai multe instalații și spectacole digitale interactive. Tema acestei manifestări artistice este interacțiunea, în toate aspectele ei. Expoziția este concepută astfel încât să ofere publicului oportunitatea de a reflecta asupra a ceea ce înseamnă interacțiunea și cum ne afectează ea percepția.

Artiștii din line-up-ul expoziției își propun să ridice întrebări fundamentale care stau la baza vieții de zi cu zi, cum ar fi: „Ce înseamnă să fii om?”, „În ce fel sunt conectate simțurile?”, „Care este limita dintre om și mașină?”.

Evenimentul îi aduce la Centrul de Interes pe artistul austriac Klaus Obermaier și pe Cristina Pop-Tiron, Bogdan Dumitraș, Toma Bărbulescu, Iustin Filip, Lucia Codreanu, Jura Ruža și Florin Marc de la programul de masterat Digital Interactive Arts de la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai.