Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Liderul trupei Pulp expune la The Gallery of Everything din Londra
Jarvis Cocker

Liderul trupei Pulp expune la The Gallery of Everything din Londra

Expoziţia „Good Pop, Bad Pop”, cu lucrări de artă și obiecte ale liderului trupei Pulp, Jarvis Cocker, este deschisă la The Gallery of Everything din Londra.

Aceasta este o incursiune în arhiva personală a legendarului muzician şi scriitor.

„Good Pop, Bad Pop” este, de altfel, o instalaţie găzduită în cinci camere ale galeriei britanice, care include o copie a dormitorului în care a locuit adolescentul Jarvis Cocker. De asemenea, vizitatorii mai pot vedea şi printuri ale fotografiilor realizate de bunicul artistului, Hugh Hoyland.

Expoziţia preia numele celei mai noi cărţi semnate de Cocker. În acest volum, el descrie modul în care a evoluat ca artist, prin intermediul obiectelor personale. Astfel, proiectul artistic este şi o extensie a cărţii dar poate fi explorată şi ca instalaţie de sine stătătoare.

Printre piesele cele mai interesante se regăseşte un aşa-zis tabel periodic, care are, în locul elementelor chimice, lucrurile care l-au influenţat pe artist. Nu lipsesc, evident, instrumente muzicale. În plus, vizitatorii sunt încurajaţi să cumpere obiecte care au aparţinut muzicianului.

Expoziţia este deschisă până pe 29 mai.