Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Little Magenta Riding Hood & New Forms”, de Dumitru Gorzo
dumitru gorzo

„Little Magenta Riding Hood & New Forms”, de Dumitru Gorzo

Catalogul „Little Magenta Riding Hood & New Forms”, care documentează expozițiile „Scufița Magenta” și „Forme Noi” ale lui Dumitru Gorzo, a fost lansat la galeria /SAC Berthelot.

„Scufița Magenta” a fost deschisă în perioada 16 februarie – 12 aprilie 2023, la /SAC @ Malmaison (București), în timp ce „Forme Noi” a fost prezentată între 26 octombrie 2022 și 25 ianuarie 2023, la Comenduirea Garnizoanei Timișoara.

Volumul a fost publicat de editura Vellant.

„În Scufița Magenta, toate gogomîrlele și bestiile își continuă existențele, însă într-o pădure nebună”, spune Dumitru Gorzo.

Artistul și criticul Paul D’Agostino exprimă în catalog: „La un nivel metaforic, având în vedere numărul uluitor și varietatea de obiecte pe care le-a produs, acești stalpi ajung să indice, să locuiască și, eventual, să bântuie, un cadru terestru familiar, un folcloric fantastic, magic muntos, silvan suprarealist. Create într-un oraș numit Timișoara și cioplite manual din cheresteaua locală, aceste sculpturi la scară mare, asemănătoare unui totem, sunt sculptate cu grijă, apoi pictate vibrant sau colorate cu grijă și sunt prezente atât ca fiind înfricoșător de impunătoare și monstruos de amabile. Ele par să facă semn și să se îndepărteze deodată”.

Foto: Facebook