Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Live performance, artist talk și expoziții, în spațiile Celula de Artă de Noaptea Albă a Galeriilor
celula de artă alex manea very important dates 1

Live performance, artist talk și expoziții, în spațiile Celula de Artă de Noaptea Albă a Galeriilor

Live performance, artist talk și expoziții fac parte din programul pregătit de Celula de Artă pentru Noaptea Albă a Galeriilor, eveniment care are loc între 30 septembrie și 2 octombrie în București și alte 11 orașe din țară.

Accesul publicului este liber.

Beaver, invitat la Kulterra Gallery

În vitrina rezervată artiștilor invitați de la Kulterra Gallery va avea loc pe 30 septembrie, de la ora 19:00, vernisajul artistului plastic contemporan Beaver, care expune lucrările „Landscape with a brown eye” și „Bunny hop”.

„Lucrările caută un contact direct cu privitorul, personajele lui Beaver privesc dincolo de ramă, direct spre ochii în fața cărora își afișează dorința histrionică de a fi văzute. Un pic jucăuș, dar și un pic vulgar, poziția privirii inversate, cu capul în jos, răstoarnă un raport ușor chicios asupra iubirii naive, construind o în același timp o atmosferă de profundă intimitate. Dar totuși, cât poți forța pe cineva să te iubească?”, transmite gruparea Pastila Roz, al cărei membru este Beaver.

Programul Kulterra de Noaptea Albă a Galeriilor este zilnic, între 18:00 și 01:00, iar expoziția va putea fi vizitată ulterior până pe 28 octombrie.

Alex Manea, Andrei Cornea și Daniel Loagăr, la Celula de Artă

La Celula de Artă din bulevardul Carol nr. 53 va putea fi vizitată pe durata celor trei zile instalația „V.I.D. (Very Important Dates)”, un studiu asupra momentelor care au modelat istoria realizat de artistul Alex Manea, care va susține și un artist talk pe 1 octombrie, între orele 20:00 și 21:00.

Atelierul artiștilor Andrei Cornea și Daniel Loagăr (Wood Be Nice), fondatorii Celula de Artă, va fi deschis pentru vizitare zilnic, între orele 19:00 și 23:00.

Vizitatorii, contributori pentru o colecție de tatuaje artistice

În Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21), după ora 17:00 și până la miezul nopții, poate fi văzută lucrarea de licență a tinerei artiste Alexandra Vlase, „Lilith – Black Moon”, o ținută inspirată din corpul astronomic Luna, iar pe 1 octombrie, între orele 19:00 și 21:00, publicul va putea participa la „Celula Vie”, performance-ul interactiv al artistei Evghenia Gritscu.

„În toamna lui 2022 am decis să îmi fac o colecție de tatuaje permanente pe baza desenelor prietenilor mei artiști. Pentru că locuiesc din țară în țară și călătoresc din țară în țară nu mai am un contact permanent cu ei și am hotărât să îi port permanent cu mine prin aceste desene transformate în tatuaje. Fiind în acest moment în București, orașul tinereții mele, am decis să particip cu acest performance la Noaptea Albă a Galeriilor în speranța că voi da o șansă artiștilor care vor să expună dar nu au posibilitatea. Doresc să îmi creez o galerie personală cu desene făcute de persoane necunoscute pe propriul meu corp, devenind astfel în același timp curator, pânză și operă de artă. Fiind curator, îmi rezerv dreptul de a respinge desene pe care nu le consider artistice, care sunt vulgare sau care sunt umilitoare. Concret: invit vizitatorii Galeriei Verticale by Celula de Artă sâmbătă, între orele 19:00 – 21:00, să contribuie la colecția mea de tatuaje artistice cu o serie de tatuaje temporare desenate de ei înșiși”, transmite artista.

După seria de evenimente organizate cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor, la Celula de Artă din Carol 53 va avea loc pe 3 octombrie, de la ora 19:00, vernisajul proiectului „Coment[ai]”, care urmărește intimitate digitală și inteligență artificială, în raport cu lumea tactilă. Proiectul e realizat de Sabina Suru și Andrei Tudose, un duo care lucrează la granița dintre artă, științe sociale și tehnologie.

Foto: „V.I.D. (Very Important Dates)”