Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Love is in the Bin” – lucrarea alterată de Banksy în urmă cu trei ani – vândută la Sotheby’s pentru 18, 5 milioane de lire

„Love is in the Bin” – lucrarea alterată de Banksy în urmă cu trei ani – vândută la Sotheby’s pentru 18, 5 milioane de lire

„Love is in the Bin”, de Banksy, a fost achiziţionată pe 14 octombrie, într-o licitație Sotheby’s, pentru suma de 18.582.000 de lire sterline (inclusiv taxe).

Lucrarea a avut o valoare estimată inițial între 4 şi 6 milioane de lire sterline şi a fost inclusă într-o licitaţie dedicată artei contemporane.

„Girl with Balloon”, așa cum era denumită inițial, a devenit subiect de ştiri în întreaga lume în 2018 când – imediat ce a fost adjudecată într-o licitație la Sotheby’s Londra, contra unei sume de mai mult de 1 milion de lire sterline – a fost mărunţită cu ajutorul unui sistem creat de Banksy. Persoana care a câştigat licitaţia nu a renunţat la achiziţie, iar lucrarea a fost redenumită „Love is in the Bin”.

Credit foto: Sotheby’s