Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lubaina Himid este câştigătoarea Premiului Suzanne Deal Booth, în valoare de 200.000 de dolari
Pictură,

Lubaina Himid este câştigătoarea Premiului Suzanne Deal Booth, în valoare de 200.000 de dolari

Lubaina Himid este câştigătoarea Premiului Suzanne Deal Booth/ FLAG Art Foundation, în valoare de 200.000 de dolari, onorariului adăugându-se oferta de a avea o expoziţie personală în Austin,Texas, în 2024, informează Art Forum.

Premiul creat de colecţionarii Suzanne Deal Booth şi Glenn Fuhrman este unul dintre cele mai prestigioase şi valoroase din SUA.

Himid a mărturisit, într-un interviu acordat Art News, că nu se aştepta să câştige un premiu american, ea fiind artist britanic.

Tate Modern îi dedică o retrospectivă

Artista, născută în Zanzibar, este celebrată cu o retrospectivă dedicată operei ei, la Tate Modern. Nu este străină de premii prestigioase, fiind câştigătoarea Premiului Turner, în 2017. De altfel, a fost prima femeie de culoare care a primit această distincţie.

Himid creează picturi, printuri, desene, instalaţii care aduc un omagiu creativităţii din cultura africană, confruntând astfel ceea ce de multe ori se numeşte invizibilitatea instituţională a acestor comunităţi. Lucrările sale fac referiri la sclavie şi moştenirea acestui fenomen. Personajele principale din operele ei sunt cei uitaţi sau trecuţi cu vederea.

Expoziţia care îi este dedicată la Tate Modern din Londra este deschisă până la data de 2 octombrie.

Credit foto: Tate Modern/ „Six Tailors”, de Lubaina Himid