Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrare „Bacchus” de Cy Twombly, cea mai mare adjudecare într-o licitație de artă modernă și contemporană a casei Phillips
bacchus, cy twombly, phillips

Lucrare „Bacchus” de Cy Twombly, cea mai mare adjudecare într-o licitație de artă modernă și contemporană a casei Phillips

Licitația de artă modernă și contemporană organizată de casa Phillips pe 15 noiembrie, la New York, a înregistrat un total de 138,9 milioane de dolari, cu taxe, iar lucrarea „Untitled” din seria „Bacchus” a lui Cy Twombly a fost cel mai valoros lot.

Pictura abstractă din 2005 a lui Cy Twombly (1928 – 2011) a fost adjudecată contra sumei de 36 de milioane de dolari, cu 1 milion de dolari peste estimarea minimă.

Considerată una dintre cele mai bune lucrări ale artistului, „Untitled” face parte din investigația lui repetată asupra ciclicității, ca gest și ca temă. Aceasta este a doua cea mai mare pânză din al doilea set de lucrări „Bacchus” pe care Twombly le-a realizat între 2003 și 2008. Trei dintre acestea au fost donate de artist, în 2008, muzeului Tate Modern.

„To Repel Ghosts” (1985), portret al artistului Jack Walls semnat de Jean-Michel Basquiat, a fost vândut pentru 6,5 milioane de dolari, cu jumătate de milion de dolari sub estimarea minimă.

Lucrări de René Magritte, Willem de Kooning, Julie Mehretu și Mark Bradford au fost vândute pentru sume cuprinse între 4 milioane de dolari și 7,4 milioane de dolari.

Un singur lot dintre cele 44 scoase la vânzare nu și-a găsit cumpărător.