Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrare-cheie de Ștefan Câlția, în expoziție la Casa Albastră din Șona
pe olt, stefan caltia

Lucrare-cheie de Ștefan Câlția, în expoziție la Casa Albastră din Șona

„Pe Olt”, de Ștefan Câlția, va fi lucrarea-cheie a unei expoziții speciale care va fi deschisă pe 25 iunie, la Șona, în apropiere de Făgăraș.

Expoziția, care va cuprinde și fotografii realizate de Diana Iabrașu, va fi găzduită de șura Casei Albastre.

Curator este Cristina Ursache, iar demersul artistic aparține entităților Fundația „Ștefan Câlția”, Asociația Galeria Artep, Galeria Posibila și Asociația Sătească „Șona Noastră”.

Recent, lucrări realizate și obiecte colecționate de Ștefan Câlția în peste 45 de ani de creație au fost adunate într-o expoziție ce poate fi vizitată, până pe 10 iulie, la Muzeul de Artă, Palatul Culturii Iași.

Reprezentanții Artep au anunțat pentru anul acesta alte două expoziții Câlția: 12 septembrie – 16 octombrie, la The Garrison Chapel, Londra; 24 noiembrie, la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

În luna mai a acestui an, „Lumea ca teatru”, operă semnată de maestrul Ștefan Câlția și, probabil, lucrarea artistului cu cele mai mari dimensiuni dintre cele apărute până la această dată în piața publică de artă, a fost adjudecată, la Artmark, contra sumei de 75.000 de euro.