Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrare de Ion Andreescu, vedeta primei licitații Alis din luna noiembrie
ulcica cu flori, ion andreescu, alis, curatorial.ro

Lucrare de Ion Andreescu, vedeta primei licitații Alis din luna noiembrie

O lucrare de Ion Andreescu (1850 – 1882) a primit cel mai mare preț de pornire în licitația organizată de casa Alis pe 6 noiembrie, la București.

„Ulcică cu flori”, ulei pe pânză, va fi vândută pornind de la 275.000 de lei. Pe lucrare au fost efectuate analize XRF și microA de către dr. Gheorghe Niculescu, expert atestat de Ministerul Culturii în investigații fizico-chimice. A rezultat că pigmenții și combinația de culori corespund paletei pictorului Ion Andreescu, conform buletinului atașat ei.

Dacă va fi adjudecată contra acestei sume, pictura va deveni una dintre cele mai valoroase vândute vreodată la casa Alis.

Între cele 47 de loturi se află și „Mangalia”, ulei pe carton de mici dimensiuni de Nicolae Tonitza (1886 – 1940), ce are un preț de pornire de 60.000 de lei.

Pornind de la 9.000 de lei va fi vândut tabloul „Fată cu chitară”, ulei pe carton de Ipolit Stâmbu (1871 – 1934), semnat dreapta jos cu negru, datat 1920.

Vânzarea pentru „Ulcele cu flori”, ulei pe carton de Jean Cheller (1911 – 1952), va porni de la 8.000 de lei, iar pentru „Rugă-studiu”, ulei pe carton de Nicolae Vermont (1866 – 1932), de la 5.000 de lei.

În licitația de pictură și grafică sunt incluse gravuri, desene și uleiuri de Theodor Aman, Ion Pacea, Constantin Piliuță, Vasile Grigore și Marcel Chirnoagă.

Artiști în viață

Cât privește segmentul „Artiști în viață”, cel mai valoros lot de aici este „Zbor”, ulei pe pânză de Florin Petrachi (n. 1988), cu dimensiuni de 100 x 80 cm, cu dedicația și semnătura artistului pe verso.

zbor, florin petrachi, allis, curatorial.ro

Zbor, de Florin Petrachi

Lucrarea va fi vândută pornind de la 20.000 de lei.

Această licitație, în care sunt incluse lucrări de Arina Bican, Elena Bria, Alexandru Baciu și Dumitru Macovei care cuprinde 15 lucrări, va avea loc tot pe 6 noiembrie.

Credit foto: casa de licitații Alis