Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrarea „Danseuses (Les Coulisses de l’Opéra)”, de Edgar Degas – adjudecată la peste 6 milioane de euro
danseuses

Lucrarea „Danseuses (Les Coulisses de l’Opéra)”, de Edgar Degas – adjudecată la peste 6 milioane de euro

Lucrarea „Danseuses (Les Coulisses de l’Opéra)”, de Edgar Degas, a fost adjudecată la 6.101.500 de euro, în licitaţia Christie’s de pe 31 martie.

Aceasta a fost lotul-vedetă din licitaţia dedicată artei moderne şi impresioniste, care a avut încasări totale de 16.298.998 euro.

Pictată în 1886, „Danseuses (Les Coulisses de l’Opéra)”, este martorul transformării artistice a lui Degas din acea perioadă. Acesta s-a îndepărtat evident de stilul linear al începuturilor sale şi s-a deschis către o abordare spontană, centrată pe lumină şi efectul culorii. Această abordare va fi regăsită mai târziu în pastelurile de la finalul carierei sale, este menţionat în catalogul Metropolitan Museum of Art din 1988.

Degas a fost fascinat de mişcare şi de graţia din mişcare, iar dansatoarele au devenit, în mod natural, modele predilecte.

A documentat viaţa mondenă a tmpului său mai mult decât colegii impresionişti, cu aventurile urbane, nopţile pariziene iar, în ceea ce priveşte ilustrarea lumii spectacolelor – teatrul şi opera – Degas nu a avut egal în ceea ce priveşte virtuozitatea, spun cei de la Christie’s în catalogul licitaţei.

Credit foto: Christie’s