Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrarea lui Banksy, “Love is in the Air” va fi împărţită în 10.000 de opere în format NFT, ce vor fi licitate în ianuarie

Lucrarea lui Banksy, “Love is in the Air” va fi împărţită în 10.000 de opere în format NFT, ce vor fi licitate în ianuarie

Celebra lucrare a lui Banksy va fi împărţită în 10.000 de opere în format NFT (Non-Fungible Token), care vor fi scoase la licitaţie în ianuarie, anul viitor, relatează Rolling Stone.

Fiecare lucrare în această formă va avea un preţ de pornire de 1.100 de lire sterline.  Compania Particle a făcut anunţul pe 1 decembrie, după ce a cumpărat originalul, pentru suma de 9,7 milioane de lire sterline, la licitaţie.

“Love is in the Air” a fost creată de Banksy în 2005 şi ilustrează un bărbat care aruncă un buchet de flori

Originalul va fi păstrat de Particle şi va fi prezentat în turneu. Părţile virtuale ale lucrării vor fi licitate, după ce primele oferte vor fi înregistrate pe 10 ianuarie.

De altfel, Particle intenţionează să prezinte “Love is in the Air” vineri, la Institute of Contemporary Art din Miami, în timpul Art Basel week.

“Banksy a dat peste cap lumea artei. Privit ca fiind un creator emblematic al acestui secol, cu îndrăzneala, umanismul şi încrederea sa fermă că arta trebuie să fie accesibilă tuturor, el reflectă misiunea Particle şi această capodoperă este perfectă pentru lansarea platformei noastre”, a afirmat Loïc Gouzer, cofondatorul Particle.

Recent, lucrarea “Love is in the Bin”, care este, de altfel, varianta distrusă chiar de către artist a “Girl with Balloon”, a fost adjudecată în licitaţie cu peste 18,5 milioane de lire sterline.

Credit foto: Sotheby’s