Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări ale unor artişti care au predat la Academia de Artă din Dresda, prezentate la Albertinum
Pictură, Emanuel Hegenbarth,

Lucrări ale unor artişti care au predat la Academia de Artă din Dresda, prezentate la Albertinum

Lucrări ale unor artişti care au predat la Academia de Artă din Dresda în perioada 1895 -1916 vor fi prezentate la Albertinum.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 24 august – 30 iulie, 2023, iar multe dintre lucrări nu au fost prezentate public anterior, din cauza lipsei de spaţiu expoziţional. Provocările acelei perioade erau lucrul în aer liber şi curentul realist pe care îl îmbrăţişau mulţi creatori.

Numită „Reînnoire şi reformă”, expoziţia reflectă şi schimbările din pedagogia practicată în şcolile de artă de secol XIX. Perioada surprinsă traversează curente esenţiale pentru arta plastică, de la impresionism la modernism. De altfel, atunci a fost cristalizată ideea pentru Şcoala de la Dresda a artelor plastice

Printre artiştii prezentaţi în expoziţie se numără Georg Bantzer, Eugen Bracht, Ferdinand Dorsch, Otto Gussmann, Emanuel Hegenbarth, August Hudler, Gotthardt Kuehl, Peter Pöppelmann, Hermann Prell.

Credit foto: Albertinum