Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări Banksy confiscate de poliția galeză în cadrul unei anchete penale
monkey queen, banksy

Lucrări Banksy confiscate de poliția galeză în cadrul unei anchete penale

Trei lucrări ale artistului stradal Banksy au fost confiscate de poliție în cadrul unei anchete penale în sud-estul Țării Galilor. Poliția din Gwent a confiscat o sculptură, un portret satiric serigrafiat al regretatei regine Elizabeth II și o altă lucrare a artistului.

Sculptura „Grappling Hook” a fost creată de Banksy în 2017 pentru expoziția politică la The Walled Off Hotel din Bethlehem. Lucrarea reprezintă o figură a lui Iisus în acrilic pe o cruce de lemn care este și un cârlig militar de grapaj. În septembrie 2019, Sotheby’s a scos la licitație o ediție semnată a sculpturii și o cutie de carton originală pentru 93.750 de lire sterline (130.264 de dolari).

„Monkey Queen” este o serie de afișe color serigrafiate pe care Banksy le-a realizat în 2003. Tot casa Sotheby’s a vândut cel puțin șapte ediții ale posterului cu prețuri cuprinse între 13.750 și 47.880 de lire sterline la licitații diferite, între septembrie 2019 și aprilie 2022.

The Evening Standard a relatat că documentele tribunalului au arătat că autoritățile galeze au confiscat și o lucrare a lui Banksy numită „White Tower”, evaluată la 1.750 de lire sterline.

Coonfiscarea operelor de artă a fost făcută în martie 2021, ca parte a unei anchete penale privind un bărbat de 35 de ani.

„Verificăm cu Procuratura Coroanei ce putem și ce nu putem spune în acest moment, deoarece cazul ar putea fi încă sub jurisdicție”, a spus un reprezentant al poliției.