Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de artă japoneză, expuse la Baia Mare
expozitie arta japoneza

Lucrări de artă japoneză, expuse la Baia Mare

Expoziția „BIJIN-GA, Femei frumoase, curtezane, gheișe”, cu lucrări ale unora dintre cei mai importanți artiști japonezi din secolele XVII-XX, va fi vernisată pe 18 noiembrie, la Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”.

Vernisajul este programat pe 18 noiembrie, la ora 13:00, iar cele 35 de lucrări vor fi expuse în muzeu până pe 12 martie 2023.

Lucrările de xilogravură ukiyo-e, un gen artistic care a apărut și s-a dezvoltat în Japonia în secolul XVII și care a ajuns să fie apreciat în întreaga lume, fac parte din colecția de artă japoneză a avocatului George Şerban.

Curator este Robert Strebeli.

Expoziția va face parte din circuitul de vizitare a muzeului și, în perioada 18 noiembrie 2022 – 12 martie 2023, va putea fi admirată de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00 (ultima intrare 16:30).