Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de artă semnate de Muhammad Ali – adjudecate în licitaţie pentru aproximativ un milion de dolari

Lucrări de artă semnate de Muhammad Ali – adjudecate în licitaţie pentru aproximativ un milion de dolari

Picturi semnate de legenda boxului mondial, Muhammad Ali, au fost adjudecate, marţi, la un preţ total de aproape un milion de dolari.

Este vorba de 28 de picturi care au fost scoase la licitaţie, informează cbsnews.com.

Cariera artistică a lui Ali poate fi o surpriză pentru mulţi, dar este datorată vechiului său prieten, Rodney Hilton Brown.

“Preluasem o galerie falimentară din Soho şi căutam nişte celebrităţi care ar putea realiza lucrări pentru vânzare”, a mărturisit Brown.

El şi-a amintit că Ali nu a avut niciodată pretenţia de a fi un mare artist. “Ştia că este cel mai mare pugilist al lumii dar, în ceea ce priveşte arta, îmi spunea ‘Pictez lucruri care au un sens’”.

Lucrările vândute marţi arată ce gândea marele campion nu doar despre box, ci şi despre religie, război sau justiţie socială.

Câştigul net în urma licitaţiei este de 945.524 de dolari iar lucrarea  „Sting Like a Bee” , care îl ilustrează pe Ali în ring, înconjurat de fani, a fost cumpărată pentru suma de 425.312 dolari.