Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Grigorescu și Petrașcu conduc licitația Alis de pictură și grafică de săptămâna aceasta
car cu boi, grigorescu, alis, curatorial.ro

Lucrări de Grigorescu și Petrașcu conduc licitația Alis de pictură și grafică de săptămâna aceasta

Lucrări de Nicolae Grigorescu și Gheorghe Petrașcu conduc licitația Alis de pictură și grafică ce este programată pe 9 octombrie.

Dintre cele 50 de loturi puse în vânzare, expuse la sediul casei de licitații, se remarcă lucrarea „Car cu boi”, ulei pe lemn de Nicolae Grigorescu (1838 – 1907).

Prețul ei de pornire este de 150.000 de lei. Pictura este nesemnată, a făcut parte din colecția Catia Rădulescu, iar autenticitatea a fost confirmată de istoricul de artă Remus Niculescu în anul 2003. Lucrarea a figurat în expoziția „Nicolae Grigorescu maestrul de la Câmpina” deschisă în 2006 la Muzeul Național Cotroceni.

petrascu, casa la marginea pietei, alis, curatorial.ro

„Casă la marginea pieței”, Gheorghe Petrașcu

Din punct de vedere al prețului de pornire, ea este urmată de „Casă la marginea pieței”, ulei pe carton din 1912 semnat Gheorghe Petrașcu (1872 – 1949). Vânzarea lucrării va începe de la 25.000 de lei.

piliuta, sat dobrogean, licitatie, alis, curatorial.ro

„Sat dobrogean”, Constantin Piliuță

În licitație sunt cuprinse și „Sat dobrogean”, ulei pe pânză de Constantin Piliuță (1929 – 2003), cu preț de pornire de 16.500 de lei, „Peisaj la Ciorogârla”, ulei pe carton de Alexandru Moser Padina (1904 – 1993), vândut de la 7.000 de lei, și „Femeie cosând”, ulei pe carton de Ipolit Strâmbu (1871 – 1934), pornind de la 6.500 de lei.

Vor mai fi licitate lucrări de Yvonne Hassan, Vasile Grigore, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Alexandru Popp și Iosif Steurer.