Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Picasso şi Warhol din colecţia Ruth Bader Ginsburg, fostă judecătoare la Curtea Supremă a SUA, scoase la licitaţie
RBG

Lucrări de Picasso şi Warhol din colecţia Ruth Bader Ginsburg, fostă judecătoare la Curtea Supremă a SUA, scoase la licitaţie

Lucrări de Pablo Picasso şi Andy Warhol, din colecţia fostei judecătoare la Curtea Supremă a SUA, Ruth Bader Ginsburg, vor fi vândute în licitaţie la finalul lunii aprilie, informează The Guardian.

Estimările pentru respectiva licitaţie sunt de sute de mii de dolari. În total, sunt prezentate 115 loturi de artă modernă, alături de alte 145 de obiecte – curiozităţi, precum vase de cristal sau alte efecte personale.

Cele mai valoroase loturi

Unul dintre cele mai valoroase loturi este „Presagio-Premonition”, de artistul mexican Gunther Gerzso, estimat la 100.000 de dolari.

În ceea ce priveşte obiectele personale, se remarcă o haină din blană de nurcă, cu monograma judecătoarei într-un buzunar, estimată la 2.000 de dolari.

În colecţia deţinută de Bader Ginsburg  se regăsesc o operă ceramică de Pablo Picasso şi o pictură a lui Andy Warhol cu celebra sa conservă de supă de roşii.

Încasările licitaţiilor din 27, respectiv 28 aprilie vor fi donate către Washington National Opera, instituţie pe care Ginsburg a frecventat-o şi a susţinut-o.

De asemenea, casa de licitaţii Potomack va dona 10% din comision către Women of Berkeley Law, loc în care au studiat femei care au făcut istorie în domeniu.

Ginsburg, cunoscută în Statele Unite ale Americii ca RBG, a devenit celebră pentru susţinerea arătată drepturilor civile, iar licitaţia are ca scop comemorarea ei în acest sens.

De altfel, luna trecută, Marina americană a anunţat că o navă o să poarte numele ei.

Ruth Bader Ginsburg a murit în 2020, la vârsta de 87 de ani, în urma unor complicaţii legate de cancerul la pancreas de care suferea.