Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Picasso, Rembrandt și Goya, deteriorate într-un incendiu la o galerie din Seattle
davidson galleries

Lucrări de Picasso, Rembrandt și Goya, deteriorate într-un incendiu la o galerie din Seattle

Lucrări de Pablo Picasso, Rembrandt van Rijn și Francisco Goya s-au numărat printre bunurile deteriorate într-un incendiu care a devastat la finalul săptămânii trecute Davidson Galleries din Seattle.

Galeria se afla într-un imobil cu trei etaje. Nu a fost găsită vreo persoană în interiorul clădirii, iar pompierii au confirmat că incendiul nu s-a extins la alte firme vecine. Anchetatorii au stabilit ulterior că a fost un accident – posibil ca cineva pe aleea din spatele clădirii să fi aprins un foc pentru a se încălzi.

Davidson Galleries a anunțat ulterior că fumul a provocat daune semnificative clădirii, că evaluează pagubele și că nimeni nu a fost rănit. „Sperăm că vom putea păstra marea majoritate a inventarului nostru”, a spus reprezentanții galeriei într-un mesaj online.

Pentru CNN, ei au declarat că printre operele deteriorate s-au numărat lucrări de Picasso, Rembrandt și Goya.

Incendiul a izbucnit în perioada în care galeria se pregătea pentru relocarea planificată în Pioneer Square, la mică distanță de locul în care se află acum. Se pare că lucrările nevătămate sunt acum adăpostite în noul spațiu, pe care galeria plănuia să îl deschidă la 1 februarie, inaugurare care a fost între timp amânată.