Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări realizate de Costin Brăteanu în tabere de creație din țară și străinătate, expuse la Timișoara
costin brateanu, mixed media on canvas 80x100cm, gracanica kosovo iunie 2023

Lucrări realizate de Costin Brăteanu în tabere de creație din țară și străinătate, expuse la Timișoara

Lucrări realizate de Costin Brăteanu în tabere de creație din țară și străinătate vor fi reunite sunt titlul „The Traveller’s REVELations” între 31 decembrie și 10 ianuarie, la galeria artistului din Timișoara.

Acesta este ultimul  eveniment expozițional organizat anul acesta la galerie, vernisajul fiind programat pe 31 decembrie, la ora 22:00.

Pe simeze se vor afla lucrări, schițe şi eboşe realizate în tehnici mixte pe parcursul mai multor simpozioane, rezidențe, colonii și tabere de creație, precum Isverna Art Camp (RO), Sovljak Art Symposium (SRB), Gracanica Art Colony (KS), Štrpce Art Colony (KS), Gernik Art Camp (RO) și Salalah International Art Symposium (OM).

Curatoarea expoziției, poeta Denisa Popescu Martin, remarcă: „Costin Brăteanu creează un limbaj. În sensul propriu al termenului. Se trăiește, se respiră în lucrările lui așa cum se respiră în viață. Se comunică, se transmite, se stabilesc relații între entități și realități pe care ochii fizici nu le decelează. Forma, în felul în care o vedem și o înțelegem, e doar un vehicul, adesea nici atât, e o premisă, o condiție primară, o circumstanță. Poate că artistul se joacă, ne provoacă, ne ia în zeflemea, ne pândește. Jocul lui are, însă, o miză extrasenzorială. Costin Brăteanu propune versiuni ale realității cunoscute – spații reale, asocieri reale, contexte reale, chiar și identități reale asimilabile, astfel încât sfârșești prin a accepta că adevărul s-a aflat, de la început, în prelungirea tonalităților, luminilor, umbrelor, liniilor, punctelor, petelor, golurilor lui”.

Expoziția va putea fi văzute în Galeria Brăteanu din Timişoara, până la 10 ianuarie 2024, și va fi urmată de o expoziție de gravură a artistului arădean Adrian Sandu.