Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucy Bull, Trey Abdella și Ayako Rokkaku au atras atenția într-o licitație la Hong Kong
trey abdella some things arent worth waiting for 2019

Lucy Bull, Trey Abdella și Ayako Rokkaku au atras atenția într-o licitație la Hong Kong

Artiștii Lucy Bull, Trey Abdella și Ayako Rokkaku au atras atenția într-o licitație Phillips dedicată artei moderne și contemporane ce a avut loc la Hong Kong.

Totalul înregistrat în urma adjudecărilor a fost de 27 de milioane de dolari, iar artiștii tineri au fost vizați de cumpărătorii speculanți. Printre lucrările cel mai bine vândute, pentru mai mult de 1 milion de dolari, s-au regăsit unele create de artiști consacrați, precum George Condo, Lee Ufan și Pierre Soulages.

Pictura abstractă „8:50” a lui Lucy Bull, care, împreună cu Abdella, și-a făcut debutul în licitație în Asia, a înregistrat un record pentru artistă, fiind ajudecată contra sumei de 1,5 milioane de dolari, de cinci ori mai mult față de estimarea maximă.

Lucrarea artistei în vârstă de 32 de ani a fost comparată cu ale unora ca Max Ernst și Howard Hodgkin. Ea a fost vândută unui colecționar asiatic, scrie artnews.com.

O pictură din 2019 a lui Trey Abdella a stabilit de asemenea un record. „Some Things Aren’t Worth Waiting For” (foto) a fost vândută pentru 337.100 de dolari. Acest succes vine înaintea primei expoziții solo a lui Abdella la o instituție – X Museum din Beijing – ce va avea loc anul acesta. El a mai avut expoziții solo la galeria König din Berlin, în 2020, iar anul următor, la Seul.

La fel ca Bull și Abdella, artista japoneză Ayako Rokkaku a înregistrat un succes important. Lucrarea „Untitled” (2019) a fost vândută pentru 1 milion de dolari, de aproximativ patru ori mai mult decât estimarea minimă dată de Phillips.