Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lumea hieroglifelor poate fi explorată la British Museum, în toamna aceasta
hieroglyphs

Lumea hieroglifelor poate fi explorată la British Museum, în toamna aceasta

Lumea hieroglifelor egiptene poate fi explorată, din octombrie, la British Museum, în cadrul unei expoziţii care marchează două secole de la descifrarea misteriosului alfabet.

În momentul în care au fost descifrate, hieroglifele au fost văzute nu doar ca nişte imagini fermecătoare, ci ca nişte simboluri care făceau parte dintr-un complex sistem lingvistic, care a dezvăluit lumii o cultură unică.

Egiptenii aveau umor, credeau în viaţa de apoi şi adorau mâncarea

Cel puţin asta spun experţii care au citit numeroase asemenea hieroglife şi care sunt citaţi în expoziţia de la British Museum.

De la scrisori de amor la ceea ce atunci erau tratate internaţionale, hieroglifele au documentat o istorie întreagă. Mai mult, prin intermediul lor sunt înscrise promisiunile faraonilor legate de viaţa de după moarte. Documentele antice arată că egiptenii aveau bun gust în ceea ce priveşte gastronomia, dar şi umorul.

O expoziţie care documentează efortul citirii hieroglifelor

Primele studii în acest sens au fost făcute de către călătorii arabi, în Evul Mediu. Jean-François Champollion (1790–1832) şi Thomas Young (1773–1829) au fost cercetători care au încercat să afle misterele hieroglifelor, dar, descoperirea esenţială a fost făcută în 1822, când practic a fost descifrată limba în care au fost povestite evenimente din Egiptul Antic.

Expoziţia „Hieroglyphs unlocking ancient Egypt” este deschisă în perioada 13 octombrie – 19 februarie, 2023, la British Museum.

Credit foto: British Museum