Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Luvru filmat cu telefonul mobil – 20 de artiști au realizat filme scurte inspirate de muzeul parizian
paris,,france, ,september,20:,the,louvre,museum,facade,on

Luvru filmat cu telefonul mobil – 20 de artiști au realizat filme scurte inspirate de muzeul parizian

Douăzeci de artiști contemporani au creat filme scurte, unele cu ajutorul telefoanelor mobile, pentru o nouă inițiativă a Muzeului Luvru, intitulată „Louvre appearance”.

Videoclipurile, care au durata de 3 minute și 30 de secunde, vor fi publicate săptămânal pe contul de Instagram al muzeului, care are aproximativ cinci milioane de urmăritori.

Potrivit unui comunicat al Luvru, artiștii – care au lucrat cu echipe de filmare sau cu propriile telefoane mobile, noaptea ori în timpul orelor de vizitare, folosind mijloace digitale sau concentrându-se pe legătura lor personală cu operele – au creat „un portret polifonic” al muzeului.

Printre colaboratori se numără Ivan Argote, Hicham Berrada, Anton Bialas și Kamilya Kuspanova, Mykki Blanco și Dachi-Giorgi Garuchava, precum și Bianca Bondi.

louvre, luvru

„Fiecare lucrare este remarcabilă în felul său și subliniază specificitatea unui angajament artistic unic cu muzeul”, a spus Donatien Grau, director al programului contemporan al Luvru.

Întregul proiect, care marchează a 230-a aniversare a muzeului, va fi prezentat pe 26 ianuarie în premieră la Auditorium Michel Laclotte de la Luvru. Ulterior, câte un videoclip va fi postat săptămânal pe contul de Instagram al Luvru. Inițiativa este cea mai recentă dintr-o serie de proiecte online, cum ar fi „O operă de la Luvru”, în care un artist contemporan alege o lucrare din colecția muzeului și explică pe Instagram motivele care au stat la baza deciziei sale. Au colaborat artistul german Candid Höfer și sculptorul spaniol Miquel Barceló, care au organizat expoziții la Luvru.