Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  M2M/ Muzeul 2 META, un nou spațiu de expunere situat în satul Slon din Prahova
muzeul meta

M2M/ Muzeul 2 META, un nou spațiu de expunere situat în satul Slon din Prahova

M2M/ Muzeul 2 META este un nou spațiu de expunere situat în satul Slon, comuna Cerașu, județul Prahova, care va fi inaugurat pe 17 septembrie, ora 14:00, cu expoziția „Snapshot contemporan/ Timeline traditional – Arta este întotdeauna în altă parte”.

Expoziția reunește nume reprezentative din cultura vizuală contemporană: Vioara Bara, Radu Comșa, Călin Dan, Teodor Graur, Stela Lie, Petru Lucaci, Sorin Neamțu, Marilena Preda Sânc, Carmen Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, Roxana Trestioreanu, Adrian Uncrut, Dan Vezentan, Simona Vilău, 2 META.

Proiectul dezvoltă tema avangardelor care se clasicizează, devenind memorie sedimentată, tradiție, a conceptelor novatoare care se uzează în timp, ajungând capitole de dicționar; până și teoriile științifice înnoitoare sfârșesc prin a fi revăzute, reinterpretate, redefinite. Totul devine, la un moment dat, istorie și intră, mai mult sau mai puțin pe coordonatele unui timeline tradițional. Granița dintre contemporan și tradițional ajunge să fie subțire, permeabilă, permisivă. Privită și din această perspectivă „Arta este mereu în altă parte” cum spuneau artiștii avangardelor istorice.

Atelier de creație la poalele munților

M2M/ Muzeul 2 META devine Muzeu de Artă Contemporană, inițiat de Romelo Pervolovici, Maria Manolescu, Radu Pervolovici. M2M a fost pornit ca un atelier de creație la poalele munților, la marginea pădurii.

Cu ocazia evenimentului de deschidere va fi organizată o proiecție a filmului „O seară în atelierul părinților mei” al regizoarei Eva Pervolovici.

În deschiderea expoziției vor vorbi Magda Cârneci, scriitoare, critic de artă, și Ion Bogdan Lefter, scriitor, comentator cultural, profesor la Universitatea din București.