Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Magie cu tehnologia prezentului, într-o expoziţie de Leonor Serrano Rivas la Museo Reina Sofía
Museo Reina Sofía

Magie cu tehnologia prezentului, într-o expoziţie de Leonor Serrano Rivas la Museo Reina Sofía

Leonor Serrano Rivas creează magie cu mijloacele prezentului, iluzii optice şi instalaţii interactive, în expoziţia „Natural magic”, care va fi deschisă la Museo Reina Sofía, în perioada 21 septembrie – 27 februarie 2023.

Magia secolului XVI adusă în actualitate

Expoziţia „Natural magic” începe în secolul XVI, cu Giovanni Battista della Porta şi tehnicile sale, care sunt legate de magie şi filozofie.

În trei încăperi ale muzeului va fi creată o atmosferă magică, legată de vechea alchimie, ajutată de oglinzi şi sunete care să ducă vizitatorul într-o lume pe care nu o anticipa.

O lume cu alte reguli

Astfel, curioşii vor vedea o lume fantastică, ghidată de cu totul alte reguli decât cele convenţionale. De exemplu, primul spaţiu expoziţional este o proecţie video atât de amplă încât include şi vizitatorul. Restul experienţei este legată de universul auditiv şi de experienţa individuală a fiecărei persoane care ajunge în muzeul din Madrid.