Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 90 de lucrări de Tudor Banuș, expuse la Muzeul Național al Țăranului Român
tudor banus, expo

Mai mult de 90 de lucrări de Tudor Banuș, expuse la Muzeul Național al Țăranului Român

Pictorul Tudor Banuș expune mai mult de 90 de lucrări, unele în premieră, în Sala „Irina Nicolau” a Muzeului Național al Țăranului Român, începând cu 21 iulie.

În cadrul expoziției intitulate „Fantome și Fantezii”, el va susține pe 22 iulie, la ora 16:00, o conferință cu subiectul „Fantome actuale și fantezii desuete”.

Expoziția este dominată de burlesc, de feerie, artistul trecând prin întreaga noastră istorie. Fiecare lucrare este o călătorie surprinzătoare, unde tragicul și umorul se îmbrățișează, potrivit textului de prezentare.

Această expoziție este o trecere în revistă a părții grafice a operei lui Tudor Banuș, plecând de la desene publicate în marea presă internațională (The New York Times, Le Monde, Die Zeit etc.), trecând prin ilustrația de carte (Les Fantaisies de Tudor Banuș, Editions Michel de l’Ormeraie, Enciclopedia Zmeilor de Mircea Cărtărescu, Tandem I și II, cu poeme de Șerban Foarță, publicate inițial în paginile Observatorului Cultural) și ajungând la lucrări care respiră în libertate.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala „Irina Nicolau” până la 28 august 2022, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.