Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Margareta Sterian, cel mai mare preț în prima licitație Alis de primăvara aceasta
marină, margareta sterian

Margareta Sterian, cel mai mare preț în prima licitație Alis de primăvara aceasta

„Marină”, ulei pe carton de Margareta Sterian, a obținut cea mai mare adjudecare în prima licitație de primăvară organizată de casa Alis. Tabloul a fost vândut pentru 7.000 de lei, care a fost și prețul de pornire stabilit.

Cele mai mari estimări și prețuri de pornire au fost stabilite pentru „Sat dobrogean”, ulei pe pânză lipită pe carton semnat Ștefan Dimitrescu, 40.000 de lei, și „Case la marginea satului”, ulei pe carton de Dumitru Ghiață, 10.000 de lei. Niciunul dintre ele nu a fost vândut.

Printre cele 51 de loturi s-au aflat lucrări semnate Nicu Enea, Ion Pacea, Gheorghe N.G.Vânătoru, Alexandru Țipoia, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Constantin Piliuță și Tia Peltz.

Al doilea cel mai mare preț din licitație a fost 5.000 de lei, pentru lucrarea „Coloană” (1983), tehnică mixtă de Horia Damian. O alta a artistului, „La colonne rouge” (1982), cerneală pe hârtie, a fost vândută pentru 3.500 de lei.

Pentru 3.000 de lei a fost vândut tușul „La cârciumă”, de Constantin Piliuță, iar prețuri asemănătoare au fost realizate de lucrări semnate de Margareta Grossman, Gheorghe Sârbu, Alexandru Henția și Geo Cardaș.

emanoil mazilu, nud in fotoliu, alis

„Nud în fotoliu”

Dintre cele 11 lucrări cuprinse în segmentul Artiști în viață, doar „Nud în fotoliu”, ulei pe carton  de Emanoil Mazilu (n. 1964), și-a găsit cumpărător. Pictura a fost vândută pentru 1.600 de lei.

Următoarea licitație a casei Alis este programată pe 19 martie.