Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Maud Kotasová: Hell is a Material – obiecte metalice brodate, la Sandwich
maud kotasova, expo

Maud Kotasová: Hell is a Material – obiecte metalice brodate, la Sandwich

Artista cehă Maud Kotasová expune, în cadrul unei rezidențe la București, o serie de lucrări metalice la galeria Sandwich de la Combinatul Fondului Plastic.

Vernisajul este programat pentru 8 septembrie 2022, între orele 18:00 și 22:00.

Broderia, rol de limbaj conceptual

Maud Kotasová brodează pe obiecte și suprafețe de metal nu pentru a le da o nouă viață, ci pentru a le descoperi adevărata natură, se arată în prezentarea expoziției. Pe măsură ce a petrecut timp în București, ea a dezvoltat o afecțiune pentru oraș, o grădină vie a deliciilor pământești, aprinsă ca iadul, după cum îl caracterizează.

Lucrările lui Maud Kotasová (n.1980) variază de la obiecte metalice brodate, cum ar fi camioane, pubele și fișete la instalații-text site-specific în spațiul public. Broderia are rolul unui limbaj conceptual care cuprinde materiale colectate de artistă de-a lungul timpului, fragmente din istorii orale sau din propria sa experiență.

Kotasová a expus în cadrul The 2nd Biennial la House der Kunst, Munchen, la Here and Now! ln the House of Arts, Brno, la The View from V4, ArtThema Gallery, Bruxelles. A fost autoarea instalației „On the Road” și a realizat „The State of Being in Between” împreună cu Karíma Al-Mukhtarová, GAVU, Cheb (Cehia), precum și instalația „Take off That Shadow II.”, House of Arts, la Brno. Cea mai recentă expoziție a sa este „Folklore is not Dead”, la Galerie Roudnice din Cehia.

Expoziția de la București este organizată în colaborare cu Centrul Ceh și face parte din rezidența artistică a acesteia la București.
Evenimentul este parte din #doijoi, caând în fiecare prima joi a lunii galeriile de artă bucureștene au program prelungit.