Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Memento”, expoziție Dan Gherman la Galleria 28 din Timișoara
dan gherman, expozitie, curatorial

„Memento”, expoziție Dan Gherman la Galleria 28 din Timișoara

Expoziția „Memento”, cu lucrări semnate Dan Gherman, va fi deschisă la Galleria 28 din Timișoara în perioada 24 august – 24 septembrie 2022.

Organizată de Galleria 28, în parteneriat cu Grupul Noima, curatoriată de Maria Pașc, expoziția aduce în atenția publicului cele mai recente lucrări ale pictorului timișorean.

Despre expoziție, curatorul Maria Pașc notează: „Provocarea lansată de Dan Gherman prin expoziția «Memento» nu este o joacă. Dacă pășim mai departe de ludicul absolut fermecător al pânzelor expuse, vom descoperi că tema propusă, cea a jocului, este serioasă. Jocurile copiilor sunt jocuri grele. Copiii nu sunt niciodată mai serioși decât atunci când se joacă. La fel cum este Dan Gherman în tratarea acestei teme. (…) Pictura lui Dan Gherman, studiază instantanee pe spațiul pânzei, redă obiectele jocului într-un fel realist, așa cum i se prezintă în memorie, le plasează deasupra idilicului, idolatrizabilului, domesticității”.

Expoziția poate fi vizitată de luni până sâmbătă. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0040(0)722 503 028 sau pe e-mail, galleria28@gmail.com.