Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Modă la Uffizi – Ferragamo și Tyler Mitchell, pentru o campanie inspirată de Renaștere
tyler mitchell pentru ferragamo

Modă la Uffizi – Ferragamo și Tyler Mitchell, pentru o campanie inspirată de Renaștere

Casa italiană de modă Ferragamo a apelat la fotograful american Tyler Mitchell pentru o campanie inspirată de Renaștere realizată la Galeria Uffizi din Florența.

Mitchell a realizat fotografii pentru materialele vizuale de promovare a viitoarei colecții toamnă – iarnă 2023 a brandului.

Cea de-a doua campanie a lui Maximilian Davis în calitate de director al casei prezintă modele care îmbracă haine elegante Ferragamo în fața unor fundaluri imprimate cu picturi italiene din colecția Uffizi. Într-o declarație în care a anunțat colaborarea cu muzeul, Davis a spus: „Renașterea este înrădăcinată în Florența”.

Lucrări din secolele XV și XVI se numără printre scenele care au apărut în imaginile sale pentru Ferragamo. Nobili italieni, figuri biblice și peisaje toscane vizibile în lucrări precum „Buna Vestire de la San Martino alla Scala” (1481), de Botticelli, și dipticul lui Federico da Montefeltro și Battista Sforza (1467 – 1472), de Piero della Francesca. În diferite momente, Mitchell este și model.

Munca lui Tyler Mitchell se află la confluența dintre modă și artă. În ultimii ani, a devenit cunoscut pentru imaginile care au avut în centru subiecți de culoare. În 2020, la vârsta de 25 de ani, s-a alăturat artiștilor Jack Shainman Gallery. Anterior, el a fost subiectul unei expoziții muzeale itinerante care a fost deschisă la Fotografiemuseum din Amsterdam și a călătorit la New York, la International Center of Photography, în 2019.

Credit foto: Ferragamo