Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul de Artă din Dallas achiziționează lucrarea monumentală „The Triumph of Galatea” de Luca Giordano
the triumph of galatea

Muzeul de Artă din Dallas achiziționează lucrarea monumentală „The Triumph of Galatea” de Luca Giordano

Muzeul de Artă din Dallas a anunțat achiziționarea operei „The Triumph of Galatea” a pictorului baroc italian Luca Giordano (1634-1705) prin Marguerite and Robert Hoffman Fund for European Art Before 1700.

Achiziția acestei picturi a unuia dintre artiștii preeminenți din perioada barocului permite muzeului să alcătuiască o colecție tot mai substanțială de picturi italiene în cadrul patrimoniului său european.

Exemplu esențial al stilului Baroc

Pictată în jurul anului 1675, pictura masivă în ulei este un exemplu esențial al stilului Baroc târziu, mai ornamentat.

„The Trumph of Galatea” este primul tablou de Giordano care intră în colecția Muzeului. În prezent, operele artistului se află în colecțiile unor instituții importante din întreaga lume, printre care Muzeul Metropolitan de Artă din New York, Muzeul Getty din Los Angeles, National Gallery din Londra și Museo del Prado din Madrid, printre altele.

Înființat în 1903, Muzeul de Artă din Dallas (DMA) se numără printre cele mai mari 10 muzee de artă din țară. DMA se distinge prin angajamentul său față de cercetare, inovare și implicarea publicului. În centrul muzeului și a programelor sale se află colecția care cuprinde 25.000 de lucrări ce acoperă 5.000 de ani de istorie, reprezentând o gamă mare de culturi.