Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Gainsborough, redeschis după o renovare de 10 milioane de lire sterline
gainsborough's house

Muzeul Gainsborough, redeschis după o renovare de 10 milioane de lire sterline

Muzeul Gainsborough din Sudbury, localitatea natală a artistului britanic, este redeschis după o renovare de 10 milioane de lire sterline.

Atelierul lui Thomas Gainsborough și portretul primului bărbat de culoare care a votat în Regat au fost incluse în redezvoltarea muzeului.

Patru noi galerii

Casa din Sudbury, Suffolk, a fost extinsă. Directorul muzeului, Mark Bills, a declarat pentru BBC că schimbările au transformat instituția într-un hub cultural. În urma renovării, muzeul cuprinde acum patru noi galerii.

Gainsborough Gallery găzduiește 20 de portrete și peisaje realizate de artist, unele împrumutate din colecții private și publice.

Atelierul lui a fost recreat, completat cu presă de tipar, șevalet, mulaje din ghips și ferestre.

A fost realizată și The Constable Room, unde vizitatorii pot admira peisaje create de John Constable (1776 – 1837) în zona Sudbury.

Muzeul are și o galerie pentru expoziții temporare, unde se află o copie a portretului „Ignatius Sancho” realizat de Gainsborough. Sancho s-a născut pe un vas de sclavi și a devenit primul bărbat de culoare din Regat care a votat și primul care a primit un necrolog în presă.

Gainsborough House este redeschisă vizitatorilor pe 21 noiembrie.

Născut în 1727, Thomas Gainsborough este considerat unul dintre principalii pictori ai secolului 18. S-a mutat în Ipswich în 1752, apoi la Bath, în 1759, consacrându-se ca portretist, dar și ca peisagist. A fost membru fondator al Academiei Regale de la Londra.

Credit foto: Gainsborough House