Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Național Brukenthal, 100 de evenimente în 2024 – Expoziții în premieră și o nouă ediție SCAF
palatul brukenthal, curatorial

Muzeul Național Brukenthal, 100 de evenimente în 2024 – Expoziții în premieră și o nouă ediție SCAF

Reprezentanții Muzeului Național Brukenthal au anunțat că planul cultural, expozițional și științific al instituției pentru anul viitor a fost aprobat, de care aparține, acest lucru traducându-se în mai mult de 100 de evenimente, în țară și în străinătate.

Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar, a declarat: „Comisia internă a muzeului a analizat proiectele expoziționale depuse și, pentru anul viitor, avem peste 50 de expoziții la sediile muzeelor noastre din Sibiu. De la expoziții cu lucrări din patrimoniu până la expoziții de artă contemporană. Vom avea expoziții de artă, istorie, istorie naturală, cinegetic, cartografie, medalii, piese de tezaur, dar și colaborări externe și noile piese din donațiile recente”.

Pe lângă aceste expoziții, a adăugat el, vor fi organizate concerte, lansări de carte, simpozioane, conferințe și alte activități.

„Un rol important îl vom acorda cercetării patrimoniului instituției noastre și a SCAF – Festivalului Internațional de Artă Contemporană. De asemenea, continuăm seria Axele Culturale Brukenthal care au fost dezvoltată și vom avea colaborări cu muzee din țară și străinătate și colecționari privați. Vom avea și un sezon expozițional în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – FITS”, a mai punctat Chituță.

În prezent, Muzeul Național Brukenthal are încheiate contracte de parteneriat și expoziții în Iași, Oradea, Cluj Napoca, Suceava, Baia Mare, Bistrița, Slatina, Vaslui, București și Bușteni.

„Așadar, anul 2024 are semne foarte bune! Vom avea câteva surprize spectaculoase ce vor rezulta din diferite colaborări, dar și expoziții ce vor fi realizate în premieră în țara noastră”, a conchis managerul.