Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Muzeul Național de Artă al României anunță mai mult de 100.000 de vizitatori în primele opt luni ale anului
mnar1

Muzeul Național de Artă al României anunță mai mult de 100.000 de vizitatori în primele opt luni ale anului

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) a anunțat că, în primele opt luni ale acestui an, a primit mai mult de 100.000 de vizitatori la expozițiile și evenimentele organizate, cu 10.000 mai mulți decât în întregul an 2021, când au fost înregistrați 90.000 de participanți.

În lunile iulie și august ale anului curent a fost înregistrat un număr record, de peste 30.000 de participanți, respectiv 15.294 în luna iulie și 16.097 în luna august.

„Aceste cifre ilustrează interesul în creștere al publicului pentru programele noastre  diversificate, în care muzeul se poziționează în rolul de mediator în cunoașterea, înțelegerea și aprecierea nu numai a artelor frumoase dar și a artelor spectaculare, muzică, teatru, cinema”, a transmis instituția într-un comunicat.

Expoziții și activități educative și de divertisment

Anul acesta, la Muzeul Național de Artă al României au fost organizate constant, pe lângă expozițiile ample „Pallady 150”, „Nostalgie. Amintire. Regăsire” și Retrospectiva de pictură Tudor Zbârnea, o serie de activități culturale, formativ-educative și de divertisment precum conferințe avându-i invitați pe profesorul Sorin Alexandrescu, sculptorul Virgil Scripcariu, Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal, criticul de artă Magda Cârneci și Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș; prezentări tematice; tururi ghidate; ateliere pentru copii; proiecții de film și concerte.

De la începutul sezonului estival, mai mult de 500 de persoane au participat la programul Vacanța la muzeu, care a cuprins o ofertă bogată de ghidaje și ateliere educative pentru publicul de toate vârstele.

În prezent sunt pregătite noi expoziții care vor prezenta lucrări reprezentative ale patrimoniului național, dar și evenimente speciale, precum lansarea – pe 21 septembrie – a volumului „Les Films de Sainte-Orlan” despre creația artistei contemporane franceze ORLAN, găzduirea festivalurilor Bucharest International Film Festival și SoNoRo, lansarea unui nou program de ateliere educative pentru școli, grădinițe și familii.