Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  National Gallery din Londra a cumpărat un tablou Cavallino din colecția unui administrator al Met
saint bartholomew, national gallery londra

National Gallery din Londra a cumpărat un tablou Cavallino din colecția unui administrator al Met

National Gallery din Londra a cumpărat un tablou din secolul al XV-lea al artistului italian Bernardo Cavallino, la Sotheby’s din New York, unde a fost stabilit un record de 3,9 milioane de dolari.

Tabloul, care îl înfățișează pe Sfântul Bartolomeu așezat, ținând în mână un cuțit, se crede că a fost realizat între 1640 și 1645. Includerea cuțitului prefigurează martiriul apostolului, care a fost jupuit de viu.

Valoarea pânzei, cu dimensiuni de 178,8 x 127 cm, era estimată la cel mult 3,5 milioane de dolari.

În timpul vânzării, care a avut loc pe 27 ianuarie, muzeul a câștigat tabloul lui Cavallino la un preț de 3,2 milioane de dolari. Acesta a fost vândut de dezvoltatorul Mark Fisch, un important colecționar de Maeștri Vechi și administrator al Metropolitan Museum of Art. Rezultatul a depășit recordul din 2018 pentru o lucrare a artistului, de 532.457 de dolari, plătit pentru „Saint Cecilia” (1645), vândut prin Christie’s Londra.

„Saint Bartholomew”, una dintre cele mai mari lucrări Cavallino

„Saint Bartholomew” a fost achiziționat cu fonduri strânse de la grupul de administratori americani ai muzeului, American Friends of the National Gallery, potrivit unui raport al Art Newspaper. Într-o declarație prin care a anunțat achiziția, National Gallery a descris lucrarea ca fiind „una dintre cele mai mari și splendide lucrări pe care Bernardino Cavallino le-a pictat vreodată și datează din anii 1640, când artistul napoletan se afla la apogeul puterilor sale artistice”.

Când o imagine a lucrării recent scoase la licitație a fost publicată într-un catalog Sotheby’s în 1988, aceasta a fost atribuită atunci unui artist anonim din Școala spaniolă și vândută la un preț de aproximativ 280.000 de dolari.

După ce a trecut prin mâinile mai multor dealeri, a intrat ulterior în colecția lui Fisch, pe care acesta a adunat-o împreună cu partenera sa, Rachel Davidson. Averea lor a făcut obiectul unei proceduri de divorț controversate care a început la anul acesta.