Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noaptea Muzeelor 2021

Noaptea Muzeelor 2021

Cea de-a 17-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc pe 12 iunie 2021, în 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi din 37 de judeţe ale ţării. Din total, 43 de puncte culturale de interes se află în Bucureşti.

Ediția de anul trecut s-a desfăşurat exclusiv online, însă anul acesta majoritatea spațiilor expoziționale au revenit la normalitate: spații muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, castele, palate și cetăți, biblioteci, studiouri de creație, centre culturale, cartiere creative, spații de știință și experiment, spații ale memoriei, galerii de artă și mori de hârtie.

Evenimentul este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).

În premieră, expoziţia „Identităţi Fragile” a viitorului Muzeu al Pandemiei poate fi vizitată la Galeria Rezidenţa BRD Scena 9 din Bucureşti.

Detalii complete despre organizarea generală şi programul evenimentelor sunt disponibile pe noapteamuzeelor.org, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

Citiţi integral: https://noapteamuzeelor.org/

Credit foto: Bjoern Taubitz on Unsplash