Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noguchi Museum va deschide pentru public atelierul din New York al artistului american
noguchi photo dan budnik. ©the isamu noguchi foundation and garden museum

Noguchi Museum va deschide pentru public atelierul din New York al artistului american

Noguchi Museum va deschide pentru public, după ce a primit o finanțare de 4,5 milioane de dolari, casa – atelier din New York a artistului și arhitectului american.

Casa în care lucra Isamu Noguchi (1904 – 1988) se află vizavi de muzeul omonim și ele vor fi renovate pentru a permite tururi pentru public.

Studioul lui Isamu Noguchi va fi deschis pentru prima dată în istoria sa. Planuri pentru reparații au fost anunțate recent de Departamentul pentru Cultură al New York City, care a oferit Noguchi Museum din Queens finanțarea de 4,5 milioane de dolari pentru a sprijini proiectul.

„A fost centrul practicii sale artistice în New York pentru aproximativ trei decenii”, a spus Brett Littman, directorul muzeului, citează artnewspaper.com. „Noguchi a folosit spațiul pentru a depozita sculpturi, pentru a organiza modele de sculpturi și proiecte publice la care lucra, pentru a primi oaspeți și ca pied-à-terre. Considerăm că studioul poate revela cum a trăit și lucrat Noguchi și suntem încântați să putem împărtăși asta cu publicul când va fi finalizat”.

Depozit devenit studio și spațiu de locuit pentru Noguchi

Isamu Noguchi a cumpărat studioul în 1961, când s-a mutat din Greenwich Village din Manhattan în Long Island City din Queens.

Depozitul cu suprafață de 300 de metri pătrați i-a permis să lucreze la proiecte de mari dimensiuni, dar și să aibă intimitate.

Colaborând cu Yukio Madokoro, tâmplar din Japonia, el a construit spații de locuit, împărțind spațiul cu pereți din ciment.

În 1975, necesitând mai mult spațiu, artistul a cumpărat clădirea din cărămidă care reprezintă acum o parte din Noguchi Museum și, mai târziu, o benzinărie din apropiere pe care a înlocuit-o cu un pavilion din beton – devenit ulterior intrarea în muzeu. A continuat să își folosească studioul până la moartea sa, în 1988.

Fostul depozit are nevoie acum de un nou acoperiș și de ferestre noi, iar fațada din cărămidă necesită reparații.

Muzeul va oferi publicului tururi ale spațiilor de locuit, care rareori au fost văzute, iar proiectul va fi completat cu o cafenea și un magazin. Nu au fost comunicate mai multe detalii.

Fondurile pentru renovare fac parte dintr-un capital de peste 220 de milioane de dolari pentru 70 de entități culturale din oraș, sumă oferită municipalitate. Alte instituții din cartier care vor primi finanțare sunt Queens Museum, Flux Factory și Queens Theatre.

Foto: Isamu Noguchi în atelierul din Long Island City, Queens, 1964. The Noguchi Museum Archives. Credit: Dan Budnik. © The Isamu Noguchi Foundation and Garden Museum / ARS / Estate of Dan Budnik