Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noi instalații de artă, la ETAJ artist-run space
instalatie, stress

Noi instalații de artă, la ETAJ artist-run space

Noi instalații de artă vor fi expuse la galeria bucureșteană ETAJ artist-run space începând cu 10 mai.

Expoziția „Stress” cuprinde instalații ce surprind drama interioară a existenței umane realizate de Mihai Chițu,

El crează folosindu-se de obiecte precum mingi de gimnastică, menghină, cablu USB, dar și de materiale naturale prelucrate – piatră, lemn – și de mostre din diverse noi materiale de lucru – polistiren, plastic.

Ele sunt puse laolaltă și, prin asta, artistul încearcă să transmită tensiunea în care trăim, într-o lume care și-a dovedit fragilitatea și neputința zdruncinând orgoliul dominării naturii în care a crezut, după cum explică curatorul.

„Misterul relevat de artefactele artistului este amar: transcendența lui Dumnezeu nu mai este abordabilă de rațiunea imanentă a unei lumi alienate, înstrăinate de esența sa; săgețile aprinse în bezna misterului luminează adevaruri întunecate și amare. Și totuși, generos cu privitorul, artistul dă artefactelor o culoare vie care simbolizează forța recuperatorie a umanului”.