Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noi lucrări Nicolae Comănescu, într-o expoziție in progress la /SAC
nicolae comanescu, the general grand scheme of things no. 4 detail 2, foto alexandru paul

Noi lucrări Nicolae Comănescu, într-o expoziție in progress la /SAC

Noi lucrări de Nicolae Comănescu vor fi prezentate într-o expoziție in progress la galeria /SAC Berthelot sub titlul „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor. Începutul”, în perioada august – octombrie.

Vernisajul este programat pe 3 august, la ora 19:00.

În afară de prima serie de lucrări din „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor”, expusă la Invitro Gallery Cluj în 2020, în expoziția de la /SAC vor putea fi văzute și serii noi de lucrări noi ale artistului ce vor fi prezentate (a)cumulativ, spune curatorul Dan Popescu.

„În seria de față, evadarea se pune în joc prin încercarea de a înțelege un procedeu meta-real care generează realul: sensul creat prin acumulare. E o înfățișare practic-artistică a dictonului hegelian «acumulările cantitative duc la salturi calitative»”, notează el în catalogul expoziției. Nicolae Comănescu suprapune, pe structuri-suport, volume de culoare din materiale textile, haine aparținând apropiaților lui, peste care trasează, cu o linie albă, ce păstrează unitatea la nivelul seriei, scene dinamice cu personaje umane.

Expoziția va putea fi vizitată din zilele de joi până sâmbătă, între orele 16:00 și 20:00.

Foto: „Marea Schemă Generală a Tuturor Lucrurilor No. 4”, detaliu; credit foto: Alexandru Paul