Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nona Inescu, în portofoliul Galeriei Catinca Tăbăcaru
nona inescu

Nona Inescu, în portofoliul Galeriei Catinca Tăbăcaru

Nona Inescu, stabilită la Berlin, este cel mai nou artist în portofoliul Galeriei Catinca Tăbăcaru, unde va debuta în luna mai a acestui an.

Nona Inescu (n. 1991) este o artistă interdisciplinară a cărei practică include fotografie, instalații, sculpturi și lucrări video. Având la bază o abordare teoretică și literară, lucrările ei se concentrează pe relația dintre corpul uman și mediul înconjurător și pe redefinirea acestui subiect în cheie postumană. Conceptele timpului geologic și interrelația noastră intensă cu mediul înconjurător compun o estetică a unei comuniuni contemporane primare într-o tehno-sferă organică și biologică.

Lucrările Nonei Inescu au fost incluse în Bienala Art Encounters în 2017 și în 2021. Printre expozițiile personale recente se numără „Grey Gardens”, curatoriată de Alessandra Prandin, la CAP Centre d’art, Saint-Fons, și „Offerings”, la KVOST, Berlin (2023-24); „Relics. Quarries. Reliquaries”, la Peles Empire, Berlin (2022); „Waterlily Jaguar”, la SpazioA, Pistoia, și „Venus Trap”, la Fiac! din Paris (2021).

Inescu este laureată a Premiului Ducato (2021) și a Premio Ad occhi chiusi din partea Fondazione Merz (2022).

Galeria Catinca Tabacaru va include lucrările Nonei Inescu în expoziția de grup „CONTROL”, organizată de Galerie la Goethe-Institut, București, care va fi vernisată la 20 februarie 2024.