Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nou sediu Phillips în Statele Unite, după ce a înregistrat vânzări record în prima jumătate a anului
phillips london

Nou sediu Phillips în Statele Unite, după ce a înregistrat vânzări record în prima jumătate a anului

Casa de licitații Phillips își deschide un avanpost în Los Angeles, după ce a înregistrat vânzări record în prima jumătate a anului 2022.

Phillips a raportat pentru primele șase luni ale anului vânzări de 746 de milioane de dolari. Casa de licitații a detaliat recent planuri privind extinderea în Statele Unite, cu un avanpost ce va fi inaugurat în Los Angeles în luna octombrie.

Noul sediu se va afla la adresa 9041 Nemo Street în West Hollywood și va avea o suprafață de expoziție de peste 240 de metri pătrați. Spațiul va fi administrat de directorul regional Blake Koh, care a venit în echipa Phillips în 2016 de la Sotheby’s, ca specialist în arta contemporană.

Phillips este a treia cea mai importantă casă de licitații la nivel global, după Christie’s și Sotheby’s.

Cifrele raportate pentru jumătatea lui 2022 reprezintă o creștere de 37% față de rezultatul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Suma este cea mai mare din istoria casei de licitații, depășind recordul din 2018, de 600 de milioane de dolari. Din totalul de acum, 590 de milioane de dolari au fost înregistrate între ianuarie și iunie din licitații live și online, iar restul, de 156 de milioane de dolari, a provenit din vânzări private.

Christie’s a raportat săptămâna aceasta suma de 4,1 miliarde de dolari pentru prima jumătate a anului, iar Sotheby’s urmează să anunțe cifrele luna viitoare.