Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O capodoperă a unuia dintre cei mai importanți artiști englezi, cumpărată de Leeds Art Gallery dintr-o colecție privată
leeds museum

O capodoperă a unuia dintre cei mai importanți artiști englezi, cumpărată de Leeds Art Gallery dintr-o colecție privată

O capodoperă a unuia dintre cei mai importanți artiști englezi, John Atkinson Grimshaw, a fost cumpărată de Leeds Art Gallery dintr-o colecție privată.

„Reflections on the Aire” (1879) ilustrează figura solitară a unei femei, noaptea, privind peste râul Aire spre Hunslet, și este considerată un rar exemplu de pictură realistă a artistului.

Ea este expusă acum alături de „Reflections on the Thames – Westminster” (1880), o altă lucrare a lui John Atkinson Grimshaw care face parte din colecția Leeds Art Gallery de mai multă vreme.

Scena a fost pictată din locul în care Atkinson Grimshaw locuia, la Knostrop, potrivit BBC.

Născut în Leeds, în 1836, Atkinson Grimshaw a renunțat la slujba lui în cadrul căilor ferate engleze pentru a se dedica artei.

A devenit unul dintre cei mai importanți artiști ai epocii sale, cu un stil experimental, distinct, inspirat de fascinația lui pentru efectele luminii nopții.

Credit foto: Leeds Museums