Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O investigație artistică a științei și a ecologiei, la Muzeul Național de Artă Timișoara
timisoara,,romania, ,06.19.2021:,timi?oara,art,museum,elegant,baroque,palace

O investigație artistică a științei și a ecologiei, la Muzeul Național de Artă Timișoara

Expoziția „Soarele Albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie”, curatoriată de Anja Lückenkemper, va fi vernisată la Muzeul Național de Artă Timișoara pe 26 septembrie, la ora 18:00.

„Soarele Albastru” reprezintă o investigație artistică a științei, a ecologiei și a fascinației noastre de a explora ecosistemele planetei noastre. În cadrul proiectului, curatoarea germană Anja Lückenkemper, artista norvegiană Lise Wulff și artiștii români Iulian Bisericaru, Anetta Mona Chișa, Larisa Crunțeanu și Aurora Kiraly au creat noi lucrări de artă în timpul unei rezidențe artistice în Tromsø (Norvegia), care abordează conceptual diverse fenomene ecologice legate de schimbările climatice, relația dintre lumea umană și cea non-umană și deteriorarea ecosistemului din care facem parte.

În perioada 26 septembrie și 30 noiembrie 2023, prin câteva intervenții realizate în spații publice din Timișoara – Parcul Botanic (Lise Wulff și Aurora Kiraly), Cazarma U (Anetta Mona Chișa), vaporașele de pe malul râului Bega (Larisa Crunțeanu) – expoziția va încuraja colaborarea dintre Muzeul Național de Artă Timișoara și instituții culturale la nivel național și internațional în contextul evenimentelor „Timișoara 2023 –  Capitală Europeană a Culturii”.

Proiectul „Soarele albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie” beneficiază de un grant în valoare de 93.960 de euro prin intermediul Granturilor SEE și Norvegiene.