Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O lucrare de artă creată de Grayson Perry, furată dintr-o galerie britanică
alien baby, grayson perry

O lucrare de artă creată de Grayson Perry, furată dintr-o galerie britanică

O lucrare de artă din ceramică smălțuită creată de Grayson Perry, artist recompensat cu Turner Prize și realizator de televiziune, a fost furată din galeria în care se afla expusă.

Opera intitulată „Alien Baby” este lucrare în ediție limitată, cu valoare estimată la o sumă formată din cinci cifre, scrie BBC.

Ea a fost furată din Hidden Gallery din Clifton Arcade, Bristol.

Poliția anchetează furtul

Doi bărbați au fost văzuți în zona în care se afla expusă sculptura de 27 de centimetri și poliția, care deține informații privind semnalmentele lor, crede că ea a fost luată pe 30 august, puțin după ora 13:15.

Grayson Perry, artist contemporan englez, este cunoscut pentru lucrări în ceramică și tapiserie.

„Alien Baby” a fost creat în timpul filmărilor pentru serialul „Rites of Passage”, nominalizat la premiile Bafta, în 2018. În cele patru episode, Perry explorează ritualurile care marchează marile momente ale vieții, inclusiv nașterea.

După serial, Perry, care este și curator și scriitor, a realizat 12 obiecte din ceramică „Alien Baby”, pentru a celebra personalul medical. Ele au fost oferite apoi asistentelor medicale și altor participanți la show-ul lui.