Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O lucrare de Nicolas Gloutchenko, vedeta primei licitații Alis din octombrie
nicolas gloutchenko, casuta, alis

O lucrare de Nicolas Gloutchenko, vedeta primei licitații Alis din octombrie

O lucrare a artistului ucrainean Nicolas Gloutchenko este vedeta primei licitații Alis de luna aceasta, care a avut loc pe 8 octombrie la București cu o rată de adjudecare de 30%.

Dintre cele 36 de loturi scoase la vânzare, pictura „Căsuță pe malul lacului”, ulei pe pânză de Nicolas Gloutchenko (1902-1977), a obținut cel mai mare preț, de 55.000 de lei.

theodor aman, acuarela pom la marginea lacului, alis

Theodor Aman, „Pom la marginea lacului” (c) Alis

Ea a fost urmată, ca adjudecare, de o acuarelă semnată Theodor Aman, „Pom la marginea lacului”, vândută pentru 10.000 de lei, și de „Le projet de San Francisco”, guașă de Horia Damian (1922-2012), și „Grădină suspendată”, ulei pe pânză de Ion Alin Gheorghiu (1929-2001), fiecare obținând 7.500 de lei.

Au mai fost vândute lucrări de Ion Musceleanu, Spiru Chintilă, Constantin Isachie și Aurel Jiquidi.

Dintre cele cinci opere incluse în segmentul Artiști în viață al licitației, una singură a fost vândută – „Case”, ulei pe pânză de Ovidiu Mihai Bubă (n. 1942), pentru 1.400 de lei.