Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O lucrare Warhol de care Alice Cooper uitase a rămas nevândută la licitație

O lucrare Warhol de care Alice Cooper uitase a rămas nevândută la licitație

Legenda rockului Alice Cooper a scos la vânzare o lucrare Warhol de care uitase și pe care a găsit-o în garaj, potrivit The Art Newspaper.

Serigrafia „Little Electric Chair” din 1964, estimată între 2,5 și 4,5 milioane de dolari, nu și-a găsit cumpărător la licitația de la Larsen Gallery in Scottdale,  Arizona.

Cooper a redescoperit serigrafia – care i-a fost oferită de prietena sa Cindy Lang „în timpul unor ani nebuni” – acum câțiva ani, în garaj.

„Într-o zi am vorbit cu (actorul) Dennis Hopper pe când trăia, și el mi-a spus că vinde câteva lucrări de Warhol, și mi-am amintit de a mea și i-am spus :„Cred că mai am un Warhol pe undeva. Așa că am căutat în jur și iat-o”.

Serigrafia, din seria lui Warhol „Death and Disaster”, nu a mai fost niciodată redată pe pânză.

Cooper și Warhol s-au întâlnit în anii 1970 la clubul Max’s Kansas City din New York și au devenit prieteni, cu multe nopți petrecute la Studio 54.

„L-am întâlnit pe Andy Warhol când am locuit în New York și era pe vremea când Alice Cooper devenea flagelul rock’n’roll”, spune Cooper. „Pe vremea când mergeam la cluburi precum Max’s Kansas City și toată lumea era acolo, erau vremuri suprarealiste, Andy făcea mereu fotografii cu toată lumea sau filma pe toată lumea. Avea o întreagă mulțime în jurul lui tot timpul, iar prietena mea Cindy Lang era cu adevărat conectată de acel grup mai mult decât eram eu”.

Lucrarea a fost autentificată de Richard Polsky, un autoproclamat expert în domeniul Pop și Post Pop Art.