Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O nouă expoziție foto a cântărețului Bryan Adams, la Galeria Atlas din Londra/ galerie foto
mads 2

O nouă expoziție foto a cântărețului Bryan Adams, la Galeria Atlas din Londra/ galerie foto

Galeria Atlas din Londra găzduiește în prezent „Bryan Adams In Colour”, o expoziție de lucrări fotografice noi ale lui Bryan Adams. Expoziția, care va fi deschisă până la 12 august, este realizată în parteneriat cu The Leica Gallery din Londra, care deschide în același timp o expoziție pentru a celebra multe dintre lucrările anterioare ale muzicianului și fotografului canadian.

bryan adams amy winehouse photography atlasgallery

Bryan Adams – Amy Winehouse, Atlas Gallery

Într-un comunicat oficial emis de Atlas Gallery se arată: „Inspirat de expresia „a vedea lucrurile prin ochelari roz”, Adams a decis să experimenteze cu plexiglas multicolor pe unele dintre fotografiile sale, pentru a le da o dimensiune diferită. Rezultatul este o abordare și o interpretare nouă a catalogului deja binecunoscut de portrete ale lui Adams, printre care Kate Moss, Amy Winehouse și Mick Jagger, care sunt prezentate în suspensie onirică în spatele unor lentile colorate”.

Adams a început să fotografieze personalități la sfârșitul anilor 1990

Galeria Atlas îl descrie pe Adams ca fiind „un muzician, cântăreț, compozitor, producător, fotograf și filantrop canadian. Un fotograf autodidact, Adams a început prin a-și documenta propria activitate în turnee înainte de a deveni fotograf profesionist la sfârșitul anilor 1990”. El și-a fotografiat mulți colegi și oameni ai vremurilor noastre, inclusiv pe cei mai respectați și iubiți muzicieni, actori și modele de astăzi, dar și sportivi și personalități politice, ca să nu mai vorbim de familia regală britanică. Portretul reginei și al prințului Philip se află în Galeria Națională de Portrete din Londra, alături de alte peste douăzeci de portrete realizate de el.

bryan adams mick jagger photography atlasgallery

Bryan Adams – Mick Jagger, Atlas Gallery

În 2000, Adams a cântat cu The Who la Royal Albert Hall din Londra, unde a făcut fotografii trupei și lui pentru o broșură care a însoțit DVD-ul. De atunci, a fotografiat coperte de discuri pentru Annie Lennox („The Annie Lenox Collection”), Amy Winehouse („Lioness”, „Hidden Treasures”), Status Quo („Aquostic”, „Stripped Bare”), Diana Krall („Wallflower”) și Anastacia („Ultimate Collection”). Primul său album foto, „Exposed”, care disecă ce înseamnă să fii o celebritate, a fost publicat de Steidl în 2012.

queen e1608203563570

Regina Elizabeth II, fotografiată de Bryan Adams

Adams a fost inclus în Royal Photographic Society în 2015 și, în același an, a fost abordat pentru a fotografia vânzătorii Big Issue pentru o carte. „Homeless” a fost publicată în 2019, iar lucrările au fost expuse la Atlas Gallery în 2021, în urma pandemiei. În 2017, Royal Ontario Museum a prezentat „Canadians” de Bryan Adams pentru a marca cea de-a 150-a aniversare a Canadei.

În prezent, Adams cântă în turneul său „So Happy It Hurts” în America de Nord, alături de Joan Jett & The Blackhearts. Produs de Live Nation, turneul ajunge în 26 de orașe din SUA în această vară și se încheie pe 3 august, în Seattle, la Climate Pledge Arena.

Foto credit: Atlas Gallery, Mads Mikkelsen by Bryan Adams