Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O nouă galerie Gagosian va fi inaugurată în Elveţia, cu o expoziţie semnată de Damien Hirst

O nouă galerie Gagosian va fi inaugurată în Elveţia, cu o expoziţie semnată de Damien Hirst

Spaţiul din Gstaad, dedicat artei contemporane, va fi deschis din 14 februarie, arată resprezentanţii lanţului de galerii.

Prezenţa Gagosian în localitatea alpină datează din 2018, când au fost prezentate, în stil “pop-up”, lucrări de Giuseppe Penone, Andreas Gursky, Marc Newson şi Ed Ruscha.

Designul parterului celei mai recente galerii din Elveţia a fost realizat sub conducerea lui Rémi Tessier, responsabil pentru cel mai nou spaţiu Gagosian din Paris.

Expoziţia inaugurală, semnată de Damien Hirst poate fi admirată între 14 februarie şi 26 martie

Intitulată “Myths, Legends and Monsters”, cuprinde o serie de picturi monocrome, realizate în ultimii 15 ani, care ilustrează vedete precum Marilyn Monroe, Pablo Escobar, Malcolm X, Andy Warhol.

Scopul demersului artistic este de a şterge normele care stabilesc ce este o personalitate iconică şi a pune sub semnul întrebării termenii de celebritate şi identitate.

Galerii Gagosian există în New York, Beverly Hills, Londra, Paris, Le Bourget, Geneva, Basel, Roma, Atena şi Hong Kong.

Credit foto: Gagosian.com