Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O platformă online din SUA creează o punte între instituţii precum spitale sau biblioteci şi colecţionari de artă
Ilustraţie picturi, Curatorial

O platformă online din SUA creează o punte între instituţii precum spitale sau biblioteci şi colecţionari de artă

Platforma americană Museum Exchange este, potrivit prezentării făcute de reprezentanţii săi, o „peţitoare din domeniul digital”, care face legătura între instituţii precum spitale, universităţi sau biblioteci cu lumea artei.

În acest fel, instituţiile pot primi opere de artă plastică sau pot dona pentru acest domeniu, scriu cei de la Forbes.

Lansată în 2021, platforma reuneşte 300 de donatori şi 150 de muzee din America de Nord şi astfel facilitează procesul donaţiilor din domeniul artei. Extinderea către domeniile sanitar şi al educaţiei va încuraja actele de filantropie, spun reprezentanţii Museum Exchange citaţi de Forbes.

Practic, Museum Exchange ajută colecţionarii să găsească instituţii potrivite cărora să le doneze opere de artă. În acest fel, respectivele spitale, universităţi sau biblioteci nu doar că intră  în posesia unor lucrări preţioase, ci şi câştigă donatori. De fapt, unul din scopurile proiectului este să încurajeze actele filantropice, să simplifice procesul de donaţii şi să aducă în centrul atenţiei artişti mai puţin cunoscuţi.