Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O sută de lucrări originale ale artistei Marta Mattioli, la automatul Art Machine
art machine by pastila roz marta mattioli

O sută de lucrări originale ale artistei Marta Mattioli, la automatul Art Machine

Colecția de 100 de lucrări originale în ediție limitată „Press enter for heaven” a artistei Marta Mattioli este disponibilă, până pe 21 iunie, la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Aceste lucrări pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în Cărturești Parklake.

Marta Mattioli, născută în 1998 în Sansepolcro (Italia), este un artist vizual multidisciplinar cu origini româno-italiene. Practica ei se bazează pe diversitatea mediilor disponibile și pe coexistența realității digitale și fizice. Artista, reprezentată de galeria Strata, este membră a Kinema Ikon și Atelier 35.

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate de a achiziționa lucrări originale de artă într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziția publicului 30 de serii de lucrări originale de la 28 de artiști.

„Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrări de artă originale în schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenată de un artist și poartă cu ea amprenta personală. Este practic o carte de vizită a artistului creată doar pentru voi. În acest fel vă încurajăm să începeți propria colecție de artă și poate chiar să schimbați între voi lucrările care vă plac. Artă ține și de plăcere, iar, în timp, colecțiile pot deveni o oglindă a gustului personal”, spun reprezentanții Pastila Roz, inițiatorii proiectului.

„Things to a void in a black hole vacation”

Până pe 18 iunie mai poate fi vizitată expoziția Pastila Roz „Things to a void in a black hole vacation”, la MNȚRplusC, spațiul dedicat artei contemporane din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român din București, coordonat de Ilina Schileru.

things to a void in a black hole vacation 4

Expoziția are două componente care funcționează independent: o instalație mixed media și un film de animație proiectat în spațiul de expunere iar artiștii propun o incursiune metaforică printr-o instalație sculpturală luminoasă, o excursie care invită la reflecție asupra locului din care nu ne vom mai putea întoarce niciodată.

Instalația sculpturală urmărește crearea unui volum meditativ, aproape aseptic, construit din siluete umane, lumini, umbre, reflexii și spațiu gol. Personajele sunt prinse în momente la granița dintre relaxare și tensiune. Lumina este elementul care fixează și blochează în spațiu manifestări care în mod normal au o dinamică temporală, similar tehnicii fotografice, dar în această situație capătă volum.

Expoziția poate fi vizitată în fiecare sâmbăta, între orele 15:00 și 17:00.

Pastila Roz este o grupare artistică satirică formată din Beaver, Marian Codrea și Alexandru-Claudiu Maxim.