Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Obiecte și uleiuri pe pânză, într-o expoziție omagiu pictorului Alexandru Țipoia
tzipoia, expoziție

Obiecte și uleiuri pe pânză, într-o expoziție omagiu pictorului Alexandru Țipoia

Expoziția „Aripi și stele / Hrisoave și pergamente (Documente ale existenței)” a artistului George Tzipoia, fiul pictorului Alexandru Țipoia (1914 – 1993), va fi găzduită de Elite Art Gallery în perioada 8 noiembrie – 3 decembrie.

Expoziția reprezintă un omagiu adus lui Alexandru Țipoia și va fi deschisă publicului în intervalul orar 11:00 – 19:00, în zilele de luni până vineri. Accesul este gratuit.

Galeria va găzdui o serie de obiecte – reliefuri create într-o geometrie abstractizată, cu o greutate semiotică care surprinde punctul de coeziune dintre sacralitate și materialitate, temele recurente fiind reprezentate de Cruce, Sarcofag și Aripi.

Picturile în ulei, pe pânză sau pergament, se supun tipului de simbolistică sacră, care reflectă joncțiunea dintre terestru și ceresc, și revelă conversația artistului cu divinitatea transpunând-o astfel în lumea vizibilă, intersecțiile unghiurilor geometrice reprezentând centrele în care se formează sensul.

Cine este George Tzipoia

Născut în Capitală, în anul 1945, George Tzipoia a absolvit Facultatea de Arte Plastice din București, iar în prezent este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

A fost refugiat politic la Geneva, țara strămoșilor săi pe linia bunicii. Între altele, este membru al Societé Suisse des Beoux-Arts (SSBA) din Geneva, și a deschis publicului Casa Memorială – Muzeu pictor Alexandru Țipoia, în imobilul artistului din str. Lt. Aviator Ch. Caranda 79 din București.

Expoziția de la Elite Art Gallery a fost precedată de expoziția aniversară „Aripi & Stele. La porțile sacrului” dedicată memoriei tatălui său.

Vernisajul va avea loc pe 8 noiembrie, ora 18:00, la Elite Art Gallery. Deschiderea expoziției va fi precedată de un recital de muzică sacră.